شنبه , نوامبر 23 2024

خاصیت های انجیر

آنچه که باید در مورد انجیر بدانید :

 

انجیر میوه‌ای شیرین و گوشتدار است که درون آن پر از دانه های ریز است و پس از رسیدن شیرین و زرد رنگ میشود.

درخت انجیر در بیشتر نقاط دنیا و نیز ایران می روید و سالیانه سه مرتبه (فصلهای بهار، تابستان، پاییز) میوه می دهد. نام عربی انجیر(تین) است. میوه انجیر بیشتر به رنگهای قرمز و زرد دیده می شود.

خواص:

انجیر مدر (ادرار آور) می باشد و افرادی که به دفع ادرار نیاز دارند باید انجیر را مصرف کنند.

انجیر سینه را نرم می‌کند.

برگ‌های درخت انجیر ظروف آشپزخانه را کاملا پاک می کند.

برای معالجه برونشیت مزمن ، زکام و گرفتگی صدا از جوشانده ۴۰ تا ۱۲۰ گرم انجیر در یک لیتر آب استفاده کنید.

مربا و کمپوت انجیر برای معالجه یبوست مفید است ، برای این منظور می‌توانید سه تا چهار انجیر تازه را تکه کرده و در نیم لیتر شیر بجوشانید تا پخته شود و با ۱۲ عدد کشمش صبح ناشتا میل کنید.

جوشانده برگ انجیر در منظم کردن پریودی خانم هایی که بی نظمی عادت ماهانه دارند ، موثر است که به این منظور باید جوشانده ذکر شده را چند روز قبل از آغاز دوره ی پریودی مصرف کنند.

بهترین درمان برای میخچه و زگیل ، شیر سفیدی است که از دم برگ و یا میوه انجیر ترشح می شود ، که باید شیره را صبح و شب بر روی میخچه بگذارید تا آن را از بین ببرد..

میوه انجیر مقوی ، نیروبخش ، خوشمزه ، تولید کننده انرژی و فربه کننده (چاق کننده) است و مواد لازم برای سوخت و ساز بدن را دارا می باشد.

انجیر برای نرم کردن سینه و روده ها دارای خاصیت بی نظیری است.

ازجوشاندن ۴۰ تا ۱۲۰ گرم انجیر خشک را در یک لیتر آب ، شربتی به دست می‌آید که برای درمان زکام های شدید و تورم های حنجره بسیار عالی است.

برای معالجه سرفه از دم کرده برگ های انجیر به مقدار ۲۶ تا ۳۰ گرم در یک لیتر آب استفاده کنید . این دمنوش مسکن است و سرفه را کاهش می دهد.

جوشانده انجیر خشک در التهاب دستگاه تنفس تجویز می‌شود.

غرغره کردن جوشانده انجیر خشک برای درمان سرماخوردگی و گلو درد بسیار مفید است.

برای سرفه و گلودرد  می بایست ۵ تا ۷ گرم انجیر خشک را با مقداری آب با شعله ای ملایم بجوشانید تا بصورت شربت در آید ؛ این شربت شفا بخش است.

از جوشاندن انجیر خشک در شیر، شربتی به دست می‌آید که برای بر طرف کردن تحریکات گلو و مخاط دهان بسیار موثر است..

انجیر خشک را می‌کوبند و می سایند و به جای قهوه مصرف می کند.

برای بیماریهای برونشیت ، سینه پهلو و سیاه سرفه، به جای قهوه از گرد انجیر استفاده کنید .

جوشانده شاخه نازک درخت انجیر ، آبی را که در بافت‌های بدن تجمیع شده ، را خارج می‌کند. از این رو برای مرض استسقاء (بیماری است که مایعات شکم جمع و مریض بسیار تشنه می شود، بدن متورم و سست می‌شود، غذا به خوبی هضم نمی شود، ادرار به رنگ سفید در می آید. این بیماری بیشتر همراه با بیماری قلب و کبد می باشد. شکم متورم و بزرگ می شود)، مصرف آن مفید است.

قند طبیعی انجیر بیش از هر میوه دیگری است و به مقدار قابل توجهی دارای ویتامین‌های ( آ و ب) است. اگر انجیر پخته را به شکل کمپوت و یا مربا درست کنند، برای افرادی که سوء هاضمه یا یبوست دارند ، موثر می باشد.

انجیر بواسیر را قطع میکند.

انجیر سده ها را نرم می نماید و برای باد قولنج موثر است.

انجیر نقرس را معالجه می‌کند و قوای جنسی را زیاد میکند.

برای رفع بوی بد دهان و همچنین برای استحکام استخوان‌ها می توان از انجیر استفاده کرد.

انجیر میوه ای مقوی بوده که هضم آن آسان و خوردن آن برای کودکان و افرادی که از بستر بیماری برخاسته‌اند و دوره نقاهت را می گذرانند، بسیار خوب است.

انجیر دانه های ریزی دارد که باعث تقویت معده و روده می شود اما برای کبدهای ضعیف مضر است.

انجیر در رفع بواسیر ، صرع ، جنون و وسواس اثرات نیکویی دارد.

خوردن انجیر چه تازه و چه خشک باعث لینیت مزاج میشود، از این رو یبوست های کهنه و مقاوم را درمان میکند.

جوشانده انجیر خشک برای درمان تمام التهابات دستگاه تنفسی از جمله ذات الریه ، ذات الجنب ، آسم و تنگی نفس و سرماخوردگی های پی در پی بسیار نقش به سزایی دارد.

غرغره کردن و دهانشویه با جوشانده انجیر خشک ورم لثه ، ورم دهان و ورم گلو را درمان میکند.

اگر خمیر انجیر با آرد جو و گندم را به صورت مرهم روزی ۲ مرتبه در محل ورم گوش و دمل ها قرار دهند اثر شفا بخش دارد.

مرهمی بینظیر برای سوختگی ها و غده های ملتهب این گونه تهیه می شود : انجیر را له کنید و به صورت خمیر در آورید و سپس با آرد جو ترکیب کنید . این مرهم را در محل مورد نظر قرار دهید بسیار موثر خواهد بود.

برای جرم گیری و سفید کردن دندانها ، می توان انجیر را سوزاند و با خاکستر آن ، دندان را مسواک کرد.

برگ تازه انجیر برای بهبود جراحات و زخم ها و جوش خوردن فوری زخم های سطحی مفید است.

برای درمان زخم مورد نظر، می‌توانید برگ تازه انجیر را به مدت کمی بر روی زخم های سطحی قرار دهید.

برای رفع پوسته پوسته شدن پوست بدن ، از ضماد برگ درخت انجیر استفاده کنید . برای این منظور باید برگ خشک کرده درخت انجیر را بکوبید و در سرکه بخوابانید سپس به صورت ضماد روی محل مورد نظر بمالید.

برای رفع ریزش مو می توان برگ خشک انجیر را بکوبید و در آب خیس کنید و بعد به سر یا ابرو بمالید.

مقداری از شیرابه سفید رنگ انجیر را در داخل دندانی که پوسیده و کرم خورده است، بمالید، درد را ساکت می کند.

انجیر در پرورش هوش و حافظه ، به علت وجود فسفر فراوان بسیار موثر است.

انجیر به دلیل دارا بودن پتاسیم فراوان ، برای کودکان ضعیف و کم خون و کم اشتها بسیار مفید است.

به منظور درمان زخم معده میتوان انجیر و عسل را به میزان مساوی باهم مخلوط کرده و مصرف کنید.

انجیر به علت داشتن پتاسیم ، درجه قلیایی بودن بدن را بالا برده و در رفع اوره و چربی بدن بسیار موثر است.

انجیر در بیماران مبتلا به مشکلات کبدی و روماتیسم مزمن موثر می باشد.

انجیر هر قدر تازه تر باشد، قدرت پاک کنندگی و خواص غذایی آن بیشتر است.

انجیر بهترین غذا برای بیماران عصبی است.

بهترین مرهم برای سوختگی ، زخم های گرم و دمل (مخصوصاً دمل دندان) انجیر پخته است.

شربت انجیر دردهای گلو و سرفه را تسکین می دهد.

انجیر خیس شده در شیر فوق العاده خوش طعم و برای درمان یبوست شدید موثر است.

انجیر خیس شده در روغن زیتون برای معالجه یبوست مفید و باید صبح ناشتا مصرف شود.

شیره سفید انجیر مثل مایه پنیر است که می توانید از آن در تهیه پنیر استفاده کنید.

انجیر پخته برای معالجه آبسه دندان و ناراحتی گلو  و لوزه، بسیار مفید است.

مرهم انجیر پخته شده در سرکه برای درمان سوزش ، خشکی و خشونت زخم ها بسیار موثر است.

جوشانده شاخه های تازه و جوان درخت انجیر در استسقاء (متورم شدن شکم به دلیل جمع شدن آب در بیماری های قلبی و کبدی) اثر نیکو دارد.

جوشانده انجیر در التهاب دستگاه تنفس تجویز می‌شود.

جوشانده پوست تازه انجیر در موارد اسهال خونی توصیه شده است.

تذکرات :

1 – انجیر برای مبتلایان به مرض قند زیان آور است.

2 – انجیر برای اشخاصی که از چاقی رنج می برند ، زیان آور است.

3 –  انجیر برای بیماران مبتلایان به عدم کارایی درست معده و روده مضر است.

4 – پرخوری در مصرف انجیر برای معده و چشم مضر بوده و خنثی کننده ضرر آن گیاه کرفس می باشد.

انجیر و ورزشکاران :

بر اساس نتایج تحقیقاتی که در مصر انجام شده، انجیر تازه یا خشک بهترین ماده غذایی انرژی زا برای ورزشکاران است. نیم ساعت پس از خوردن انجیر ، قند آن به راحتی جذب بدن شده و انرژی مورد نیاز بدن ورزشکاران را تامین می کند.

انجیر تازه دارای مواد معدنی کلسیم و آهن و پتاسیم و ویتامین های گروه B می باشد که برای سلامت اعصاب ، عضلات و پوست مفید است.

انجیر خشک مواد غذایی غلیظ شده دارد و حدود شش برابر ویتامین ها و مواد معدنی و کالری آن بیشتر از انجیر تازه است.

انجیر خشک حاوی ماده پکتین است که کلسترول خون را کاهش میدهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *