میوه آلبالو ؛ خواص و فواید آن
آلبالو میوه ای سرخ رنگ ، شبیه گیلاس ولی کوچکتر و ترش و شیرین. میوه آلبالو ، لذیذ ، مطبوع و نام دیگرش «آلی بالی» است.
درخت آلبالو در مناطق مختلف ایران کشت می شود و از میوه تازه آن برای تهیه مربا ، شربت و در تهیه غذا از جمله آلبالو پلو استفاده می شود.
این میوه ملس به صورت خشک شده هم مصرف می شود .
از آنجایی که قند موجود در آلبالو از نوع سلولز است برای بیماران مبتلا به مرض قند (دیابت) مضر نیست و جذب آن آسان است.
آلبالوی تازه ، بهترین آلبالو برای خوردن است که رنگی کاملا قرمز و درخشان دارد اما آلبالوی نارس ، دیر هضم بوده و کار روده ها را دچار مشکل می کند.
قسمتهایی که از درخت آلبالو در تغذیه و درمان استفاده می شود عبارتند از : میوه ، دم میوه ، مغز هسته میوه.
خواص میوه آلبالو :
آلبالو تشنگی را رفع می کند و شربت آن بهترین دارو برای افرادی است که عطش دارند.
هسته آلبالو ضد اسهال و ضد فشار خون است.
آلبالو ضد مواد صفراوی، حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است.
آلبالو اشتها آور بسیار خوبی است.
ضماد و مرهم آلبالو یرای باز شدن رنگ رخسار و چهره موثر و مفید است.
گرم مزاجان و افرادی که چربی زیادی در شکم دارند ، می توانند از میوه آلبالو بهره بگیرند.
مصرف آلبالو برای افرادی که خارش پوستی دارند ، بسیار مفید است.
آلبالو خواص گیلاس دارد و مصرف آن اعصاب را آرام می کند ولی در هر حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
برای افرادی که از التهاب و ورم کلیه ، ورم معده و روده رنج می برند ، مصرف مربا یا شربت آلبالو توصیه می شود.
برای معالجه نارسایی کبد ، مصرف شربت یا مربای آلبالو به مدت چند روز متوالی می تواند مفید باشد.
برای افرادی که دچار بیماریهای کلیه و مثانه هستند ، مصرف جوشانده ی 30 گرم دم آلبالو مفید است ، برای تهیه آن باید دم آلبالو را به مدت 12 ساعت در آب سرد خیس کنید و سپس در یک لیتر آب بجوشانید و صبح ، ظهر و شب یک لیوان از این جوشانده را بخورید.
آلبالو برای بر طرف کردن حرارت و تشنگی ، غلظت خون و صفرا مفید است.