خواص و فواید عدس
معرفی عدس :
عدس از خانواده حبوبات است. حبوبات دانه هایی هستند که در درون پوسته هایی که از آنها محافظت می کنند ، رشد خواهند کرد. عدس دانه ای تقریبا شبیه به نخود است ولی گرد و پهن است. دارای انواع مختلفی از جمله دال عدس که رنگی نارنجی دارد ، است.
خواص عدس :
اسید فولیک یکی از مواد مغذی بسیار مهم و موجود در عدس است. اداره بهداشت و سلامت آمریکا توصیه می کند که خانمهایی که زایمانشان نزدیک است باید روزانه 400 میلی گرم اسید فولیک دریافت کنند.
یک لیوان عدس پخته شده 90 درصد اسید فولیک مورد نیاز بدن هر فرد را تأمین می کند.
عدس منبع خوبی از آهن است. به ویژه برای خانمهایی که بدنشان نیاز بیشتری به آن دارد، مصرف عدس به همراه غذاهای حاوی ویتامین « C » سبب جذب بهتر و موثرتر آهن در بدن می شود.
منابع ویتامین « C » عبارتند از : گوجه فرنگی ، فلفل سبز ، کلم بروکلی ، مرکبات ، آبمیوه ها.
عدس سرشار از پروتئین است ، فقط آمینه اسید «میتونین» آن کم است. مصرف غلات و تخم مرغ ، آجیل و دانههای خوراکی دیگر ، گوشت ، لبنیات ، به همراه عدس منبع پروتئینی غنی و کاملی را تشکیل می دهد.
عدس دارای فیبرهای محلولی است که مانند جارویی زبر ، دستگاه گوارش را پاک می کنند. این نوع فیبر محلول ، گلوکز (قند) و کلسترول سرم را کم میکند و نیاز به انسولین را در افرادی که دیابت دارند ، کاهش می دهد.
مواد غذایی که حاوی فیبر محلول هستند عبارتند از : سبزیجات ، جوی دو سر ، جو ، سبوس جو ، میوه ها و انواع لوبیا.