شنبه , نوامبر 23 2024

فواید عناب

خاصیت های عناب

 

درخت عناب در مناطق گرمسیر رشد می کند. برگهای آن کوچک و دندانه دار است. گیاه عناب ، گلهای کوچک و به رنگ سبز مایل به زرد دارد. میوه عناب قرمز و کمی شبیه سنجد است. یک هسته شیرین دارد. این میوه طبع معتدل کمی مایل به طبع سرد است و خواص دارویی بسیاری دارد.

خواص عناب:

میوه عناب به علت داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه می باشد.

ملین بوده و ادرار را زیاد می کند و آرام کننده ی اعصاب است.

خون را تمیز می کند و ضد سرفه است و بیخوابی را برطرف می کند.

جوشانده ی پوست این درخت به عنوان داروی ضد اسهال مصرف می شود.

عناب برای آسم و تنگی نفس مفید بوده و زخمهای کهنه را ترمیم می کند.

این میوه خستگی شدید را برطرف ، رشد موی سر را افزایش می دهد و برای ورم چشم مفید است.

عناب تقویت کننده دستگاه هاضمه است و کم اشتهایی را رفع می کند.

آب عناب همراه با کاهو برای درمان سرطان مؤثر است.

هرموقت احساس غمگینی به شما دست داد ، می توانید یک فنجان دم کرده عناب را میل کنید این نوشیدنی لبخند را روی چهره شما می نشاند.

طرز استفاده از عناب :

برای تهیه دمنوش عناب ، 50 گرم عناب را یکی یکی از وسط شیار ایجاد کنید و بعد در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید دم بکشد یا می توانید آن را بجوشانید بعد با دست عناب ها را له کنید ، دمنوش را صاف کرده و میل کنید.

همچنین می توانید 14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست کنده در 2 لیتر آب بجوشانید و بگذارید محلول ته نشین شود و آب زلال آن را بنوشید.

طریقه ی دیگر مصرف :

این است که 20 دانه عناب را با 30 دانه مویز دانه گرفته و 30 دانه سپستان و 17 گرم شاخه گلدار بنفشه در نیم لیتر آب خیس کنید و به مدت 24 ساعت بگذارید بماند ، سپس آن را صاف کنید و با 50 گرم شیر خشت و 50 گرم ترنجبین ترکیب کنید تا کاملا حل شود و مقداری گلاب به آن اضافه کنید و بنوشید.
البته توجه داشته باشید عناب در افراد سرد مزاج ایجاد نفخ و گاز معده می شود. افراد سرد مزاج بهتر است عناب را با مصلح آن یعنی مویز و شکر بخورند و همچنین می توانند این میوه را با غذاهای محرک مانند عسل میل کنند.

طرز تهیه دمنوش عناب برای پاکسازی کبد و درمان غلظت خون :

برای پاکسازی کبد و درمان غلظت خون باید 5 عدد عناب را از وسط نصف کرده و به آن یک لیوان آب جوش و یک قاشق مرباخوری آویشن اضافه کنید. بعد که کمی ولرم شد عناب ها را با دست له کنید تا گوشت عناب به خورد آب برود و بعد آن را صاف کنید . این دارو را به مدت 40 روز صبح ناشتا میل کنید . البته توجه داشته باشید که برای افراد گرم مزاج به جای آویشن از کاسنی استفاده کنید. در کنار مصرف این دارو حتما اصلاح تغذیه هم داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *